A kulturális központ a „Kreatív alkotóműhelyek a helyi ipar szolgálatában” című, TÁMOP-3.2.3./A-11/1-2012-0096 kódszámú projektjének keretében Fotográfiai alkotóműhely néven 130 órás foglalkozássorozatot indít a 2012/13-as tanévben.

Az alkotóműhely vezetője: Paskuj Iván fényképész mester.

A fotográfia területe iránt érdeklődő 12-17 évesek jelentkezését várjuk az ingyenes foglalkozásokra, minimum létszám 14 fő.

A program elméleti, kreatív és marketing szakaszból áll, szakaszonként tréningeket is tartalmaz.

A gyakorlati megvalósítás témái: A város történetének bemutatása fotókon, reprókon keresztül; hagyományos építkezés, napsugaras házormok; műemlékek – egyéb emlékhelyek; helyi hagyományos ipar; helyi ipar a jelenben; helyi mezőgazdasági hagyományok; helyi mezőgazdaság ma; szolgáltatás régen; szolgáltatás ma; sport. Meghívók, plakátok elkészítése. A munkákból kiállítás és kiadvány készül, valamint pályaorientációs rendezvényt is szervezünk a résztvevőknek. A program során ellátogatunk a Magyar Fotográfiai Múzeumba is.

Jelentkezés: a Konecsni György Kulturális Központban Fehérné Dunai-Kovács Erikánál személyesen, vagy a 77/481-150-es telefonon, valamint a majsakultur@satnet.hu e-mail címen