A weboldal tesztüzem alatt áll

 

A kiskunmajsai Konecsni György Kulturális Központ az I. Világháború centenáriumának méltó megünneplése céljából 2016 júniusában pályázatot nyújtott be az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottsághoz.

Az „Idegen harcterekről hazai szemmel”című sikeres pályázatunknak köszönhetően intézményünk színvonalas előadássorozatoknak ad helyszínt, amely 2016. október 6-ával (17:00) veszi kezdetét, és december elejéig tart. Helytörténész előadóink – Csík Antal, Dr. Kozma Huba, Nahimi Péter, Nyerges Benjamin, Pap Eliza – arra törekednek majd, hogy úgy mutassák be a fronton történteket, hogy közben a hátország életét, annak históriáját is érzékeltessék előadásaikban.

Az előadássorozat mellett egy újabb megközelítésű, több érzékszervünkre is hatni kívánó kiállításra kerül sor a Szent István házban, melynek címe: „Látlak-e még egyszer Szülőfalum tornya?” Majsai katonák az I. világháborúban. A kreatív koncepció alapján, modern vizuáltechnikai megoldásokkal és látványelemekkel megvalósuló kiállítás interaktív módon kívánja megragadni a száz évvel ezelőtti mindennapok borzalmait. A mintegy egy héten keresztül épülő kiállítás 2016.október 28-án nyitja majd meg kapuit az érdeklődők előtt. A négy héten keresztül, meghatározott időpontokban látogatható kiállítás a gyerekeknek múzeumpedagógiai foglalkozásokat is kínál – a kiállítás napján Polgár Zoltánnal, a Had és Kultúrtörténeti Egyesület keceli tagjával -, mind a helyi, mind a járás öt másik településének oktatási-nevelési intézményeinek számára. Ezzel is kívánjuk segíteni a téma feldolgozását és megértését.

Az emlékév kapcsán megrendezésre kerülő rendezvényekre sok szeretettel hívja és várja Önöket a Konecsni György Kulturális Központ, Tájház és Városi Könyvtár.

 

A projekt megvalósítását az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság támogatja:

i-vilaghaboru