Sok szeretettel várunk mindenkit advent második vasárnapján, 2016. december 4-én 17 órás kezdettel  Mach Márti textilszobrász kiállítás megnyitójára a kulturális központ tánctermébe.
Mach Márti, egy Magyarországon még kevésbé ismert kézműves technikának a textilszobrászatnak egyik vezető oktatója. Családjával együtt Tatán él. 2011 őszén ismerte meg a kreativitásnak ezt a legújabb vívmányát. Egy külföldi kurzuson sajátította el a textilszobrászat valamennyi technikáját. A december 23-ig megtekinthető kiállításon lehetőség van a kiállított tárgyak megvásárlására is.

Mach Márti így vall az alkotás folyamatáról:

Minden egyes alkotás lenyűgöző élményt nyújt számomra. Eleinte bennem is ott volt a kérdés. Vajon meg tudom én ezt csinálni? Hát megtudtam és ami fantasztikus,hogy rengeteg lehetőséget látok az anyagban amivel dolgozom.

Részben újrahasznosítható anyagokat használok. Megunt póló, egyéb ruhaneműk ,csipkék, selyem, vászon, puha bőr, gipsz, kerámia, papír, üveg, fa és egyéb természetes anyagok, melyekhez egy levegőre száradó sokoldalú színezhető vizes bázisú keményítő és ragasztó anyagot használok.

A szobor készítése attól izgalmas, hogy egy drótváz, használt ruhanemű, alufólia, egyéb kiegészítők, valamint a textilragasztó segítségével hozhatunk létre egy egyedi készítésű műalkotást.
Készíthetünk kül-és beltéri szobrokat, valamint egyéb ajándéktárgyakat. Jó érzéssel tölt el, hogy bemutathatom ezt a technikát azoknak a kreatív embereknek , akik nyitottak az új lehetőségek megismerésére.

A textilszobrászat mellett díszítő festéssel is foglalkozom, melyet autodidakta módon sajátítottam el. Ezért idén karácsonyra a szobrok és festmények mellé kézzel festett gyertyákat is készítettem.

Alkotásaim megtekinhetőek a www.machmarti.hu honlapomon.